ΕΔΡΑ e-learning

Το παιδί μου έχει κάποιες δυσκολίες ... Χρειάζεται να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό; Κύριο

file000981365279

Οι μαθησιακές δυσκολίες αναφέρονται στο σύνολο δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα παιδί ως προς την απόκτηση και χρήση ικανοτήτων ανάγνωσης, γραφής, ομιλίας, ακρόασης, συλλογισμού και μαθηματικών. Οι μαθησιακές δυσκολίες, όπως και κάθε είδος δυσκολίας, άπτεται στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού και πρέπει να αξιολογηθεί ως διαφορετική περίπτωση. Όσο πιο πρώιμη είναι, ωστόσο, η παρέμβαση κάποιου ειδικού, τόσο πιο εύκολη είναι η αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.

Τι είναι όμως οι Μαθησιακές Δυσκολίες; Οι δυσκολίες στη μάθηση είναι εγγενείς στο άτομο και αποδίδονται σε δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μια μαθησιακή δυσκολία μπορεί να εμφανίζεται μαζί με άλλες μειονεξίες όπως νοητική υστέρηση, αισθητηριακή δυσλειτουργία, κοινωνικές και συναισθηματικές διαταραχές. Επίσης, μπορεί να επηρεάζεται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ανεπαρκής ή ακατάλληλη διδασκαλία, οικογενειακά προβλήματα, ψυχογενείς παράγοντες. Στις μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να συμπεριληφθούν η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) ή η δυσλεξία.

Πριν νιώσουμε οποιαδήποτε ανησυχία, μπορούμε να περιηγηθούμε αναλυτικά στις δυσκολίες με τις οποίες ασχολείται κάθε ειδικότητα ξεχωριστά:

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Λογοθεραπευτή 

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Εργοθεραπευτή

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Ειδικού Παιδαγωγού

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Ψυχολόγου


 Εάν σας ενδιαφέρει να ενταχθεί το παιδί σας σε κάποιο online πρόγραμμα συνεδριών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


 

...


 Εάν σας ενδιαφέρουν τα online σεμινάρια μας, συμπληρώστε την φόρμα πατώντας εδώ και κάντε αποστολή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Βρίσκεστε εδώ: Home ΣΧΕΤΙΚΑ Χρήσιμες Πληροφορίες / Συχνές Ερωτήσεις Το παιδί μου έχει κάποιες δυσκολίες ... Χρειάζεται να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό;