ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΕΔΡΑ e-learning - ΕΔΡΑ e-learning http://edra.edu.gr Sun, 16 Dec 2018 19:10:54 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Το παιδί μου έχει κάποιες δυσκολίες ... Χρειάζεται να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό; http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/58-τι-είναι-οι-μαθησιακές-δυσκολίες http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/58-τι-είναι-οι-μαθησιακές-δυσκολίες

file000981365279

Οι μαθησιακές δυσκολίες αναφέρονται στο σύνολο δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα παιδί ως προς την απόκτηση και χρήση ικανοτήτων ανάγνωσης, γραφής, ομιλίας, ακρόασης, συλλογισμού και μαθηματικών. Οι μαθησιακές δυσκολίες, όπως και κάθε είδος δυσκολίας, άπτεται στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού και πρέπει να αξιολογηθεί ως διαφορετική περίπτωση. Όσο πιο πρώιμη είναι, ωστόσο, η παρέμβαση κάποιου ειδικού, τόσο πιο εύκολη είναι η αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.

Τι είναι όμως οι Μαθησιακές Δυσκολίες; Οι δυσκολίες στη μάθηση είναι εγγενείς στο άτομο και αποδίδονται σε δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μια μαθησιακή δυσκολία μπορεί να εμφανίζεται μαζί με άλλες μειονεξίες όπως νοητική υστέρηση, αισθητηριακή δυσλειτουργία, κοινωνικές και συναισθηματικές διαταραχές. Επίσης, μπορεί να επηρεάζεται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ανεπαρκής ή ακατάλληλη διδασκαλία, οικογενειακά προβλήματα, ψυχογενείς παράγοντες. Στις μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να συμπεριληφθούν η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) ή η δυσλεξία.

Πριν νιώσουμε οποιαδήποτε ανησυχία, μπορούμε να περιηγηθούμε αναλυτικά στις δυσκολίες με τις οποίες ασχολείται κάθε ειδικότητα ξεχωριστά:

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Λογοθεραπευτή 

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Εργοθεραπευτή

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Ειδικού Παιδαγωγού

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Ψυχολόγου


 Εάν σας ενδιαφέρει να ενταχθεί το παιδί σας σε κάποιο online πρόγραμμα συνεδριών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


 {aicontactsafeform pf=3}


 Εάν σας ενδιαφέρουν τα online σεμινάρια μας, συμπληρώστε την φόρμα πατώντας εδώ και κάντε αποστολή στο info@edra.edu.gr.


]]>
arts.edra@gmail.com (Μαριτίνα Κονταράτου) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Mon, 08 Apr 2013 14:13:32 +0300
Με ποιές δυσκολίες της νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας ασχολείται το edra.edu.gr; http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/61-με-ποιές-δυσκολίες-της-νηπιακής,-παιδικής-και-εφηβικής-ηλικίας-ασχολείται-το-edra-edu-gr http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/61-με-ποιές-δυσκολίες-της-νηπιακής,-παιδικής-και-εφηβικής-ηλικίας-ασχολείται-το-edra-edu-gr

file000432010994

Η έμπειρη ομάδα του επιστημονικού προσωπικού του edra.edu.gr αποτελείται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Οι ειδικότητες αυτές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τις κυριότερες ψυχικές και αναπτυξιακές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

 Μερικές από τις διαταρραχές της παιδικής ηλικίας που ασχολείται το edra.edu.gr είναι οι εξής:

Μαθησιακές δυσκολίες:

α) Δυσλεξία

β) διαταραχή της ανάγνωσης (δυσαναγνωσία)

γ) Δυσορθογραφία

δ)Διαταραχή των μαθηματικών (δυσαριθμησία)

 1. Δυσπραξία
 2. Διαταραχή ελλειματικής προσοχής, υπερκινητικότητα
 3. Διαταραχή λόγου /ομιλίας
 4. Διαταραχή της ροής της ομιλίας (Τραυλισμός)
 5. Προβλήματα συμπεριφοράς

Α) Αγχώδεις διαταραχές

Β) Διαταραχή διαγωγής

Γ) παραβατική συμπεριφορά

Δ) προβλλήματα ελέγχου σφικτήρων

Το επιστημονικό προσωπικό του διαδικτυακού ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου edra.edu.gr αξιολογεί τις εκάστοτε δυσκολίες και σχεδιάζει για το παιδί ένα εξατομικευμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σαφείς στόχους και προσαρμοσμένες για το παιδί εκπαιδευτικές διαδικασίες, με ενδιάμεση αξιολόγηση και παρακολούθηση της εξέλιξης του.

Καποια από τα online προγράμματα που προσφέρονται μέσω του edra.edu.gr είναι:

 

 

]]>
arts.edra@gmail.com (Μαριτίνα Κονταράτου) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Mon, 08 Apr 2013 16:08:55 +0300
Ποιά είναι η διαδικασία ένταξης των παιδιών στα προγράμματα του edra.edu.gr; http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/62-πώς-γίνεται-η-εγγραφή-στα-προγράμματα http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/62-πώς-γίνεται-η-εγγραφή-στα-προγράμματα

file000177748500

 1. Ο γονέας επικοινωνεί με το edra.edu.gr μέσω της online Φόρμας Πρώτης Επαφής σχετικά με την δυσκολία που το παιδί αντιμετωπίζει.
 2. Εάν το παιδί δεν διαθέτει γνωμάτευση, ο γονέας απευθύνεται πρώτα σε κάποιο δημόσιο διαγνωστικό κέντρο και λαμβάνει ειδική γνωμάτευση για τη φύση των μαθησιακών δυσκολιών του παιδιού.  Η γνωμάτευση εξασφαλίζει την πλήρη οικονομική κάλυψη για τα προγράμματα του edra.edu.gr, μέσω του ασφαλιστικού ταμείου του παιδιού. 
 3. Γίνεται η λήψη κοινωνικού ιστορικού διαδικτυακά, από τον αρμόδιο Kοινωνικό Λειτουργό του edra.edu.gr. Το ιστορικό περιλαμβάνει πληροφορίες για την οικογενειακή, βιο-ιατρική και αναπτυξιακή πορεία του παιδιού.
 4. Ανάλογα με τη γνωμάτευση και την αξιολόγηση του παιδιού από την επιστημονική ομάδα μας, το παιδί τοποθετείται σε συγκεκριμένο εβδομαδιαίο online πρόγραμμα συνεδριών.

 

]]>
arts.edra@gmail.com (Μαριτίνα Κονταράτου) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Mon, 08 Apr 2013 16:39:42 +0300
Πώς διεξάγονται τα από απόσταση προγράμματα στο edra.edu.gr; http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/64-πώς-διεξάγονται-τα-από-απόσταση-προγράμματα-στο-edra-edu-gr http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/64-πώς-διεξάγονται-τα-από-απόσταση-προγράμματα-στο-edra-edu-gr

Ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες, τον χρόνο και τα διαθέσιμα μέσα που διαθέτει το κάθε παιδί, το edra.edu.gr σχεδιάζει ένα ευέλικτο και εξατομικευμένο online πρόγραμμα συνεδριών.

Μια τυπική συνεδρία απαρτίζεται από τον ειδικό επιστήμονα-θεραπευτή του edra.edu.gr, από το παιδί και από έναν ενήλικα που υποστηρίζει το παιδί στη διαδικασία μάθησης. Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι: ένας υπολογιστής, σύνδεση στο ίντερνετ, ακουστικά, κάμερα και μικρόφωνο.

Δείτε περισσότερα για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη διεξαγωγή των online προγραμμάτων του edra.edu.gr.

Όλα προγράμματα βασίζονται σε μια πλατφόρμα και ένα σύστημα διαχείρισης μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης.

]]>
arts.edra@gmail.com (Μαριτίνα Κονταράτου) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Mon, 08 Apr 2013 17:14:21 +0300
Ποιά είναι η συχνότητα και η διάρκεια των προγραμμάτων; http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/65-ποιά-είναι-η-συχνότητα-και-η-διάρκεια-των-προγραμμάτων http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/65-ποιά-είναι-η-συχνότητα-και-η-διάρκεια-των-προγραμμάτων

file0001894206932

Η διάρκεια παρακολούθησης εξαρτάται εξ' ολοκλήρου από τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Η συχνότητα των συνεδριών είναι μια ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 60'.

]]>
arts.edra@gmail.com (Μαριτίνα Κονταράτου) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Mon, 08 Apr 2013 17:40:18 +0300
Ποιά μέσα και εργαλεία χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων; http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/66-ποιά-μέσα-και-εργαλεία-χρησιμοποιούνται-κατά-τη-διάρκεια-των-προγραμμάτων http://edra.edu.gr/about/χρήσιμες-πληροφορίες-συχνές-ερωτήσεις/item/66-ποιά-μέσα-και-εργαλεία-χρησιμοποιούνται-κατά-τη-διάρκεια-των-προγραμμάτων

file0001945232700

Κατά τη διάρκεια των εξ' αποστάσεως προγραμμάτων ο εκπαιδευτής δύναται να χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία διδασκαλίας όπως:

 •  Διδασκαλία σε Ηλεκτρονικό Μαυροπίνακα
 • Ζωντανή Συνομιλία
 • Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφων
 • Online Ασκήσεις
 • Quizzes
 • Videos
 • Εικόνες
 • Γραφήματα
 • Σκίτσα / σκαριφηματα
 • Ηλεκρονικά Σημειωματάρια / Ευρετήρια / Λεξικά
 • Αυτοσχέδια ή Έτοιμα Παιχνίδια
 • Μορφές Τέχνης (Κουκλοθέατρο, Αφήγηση, Τραγούδι, κ.α.)

Επίσης, δύναται να χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους επικοινωνίας με τον μαθητή:

 • Ζωντανή συνομιλία
 • Chat
 • Ηλεκτρονικά Μηνύματα με επισυνάψεις αρχείων, κ.α.
]]>
arts.edra@gmail.com (Μαριτίνα Κονταράτου) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Mon, 08 Apr 2013 17:52:11 +0300