ΕΔΡΑ e-learning

Ζωγραφική με φύλλα από το δάσος...

13 Φεβρουαρίου 2013 By

Τα φύλλα είναι από μόνα τους ένα έργο τέχνης της φύσης και μια αφορμή για μια φθινοπωρινή βόλτα στο δάσος! Παρακινούμε τα παιδιά να συγκεντρώνουν τα φύλλα από το έδαφος και να μην κόβουν καινούρια.

 

Αλλά τί μπορούμε να κάνουμε με τα φύλλα που μαζέψαμε;

Μπορούμε να τα αποξηράνουμε αφήνοντας τα για μια εβδομάδα ανάμεσα σε ένα μεγάλο βιβλίο (π.χ. τηλεφωνικός κατάλογος). Παράλληλα, μέχρι να αποξηρανθούν, μπορούμε να αναζητήσουμε το σχήμα τους σε κάποια εγκυκλοπαίδια για να ενημερωθούμε για το είδος του δένδρου στο οποίο ανήκουν.

Τα πανέμορφα χρώματα που διατηρούν τα αποξηραμένα φύλλα, χρησιμεύουν στο να στολίσουμε με αυτά αντικείμενα ή να τα αναδείξουμε με διάφορους τρόπους:

Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν αν θα βάλουν τα φύλλα σε κορνίζα, σε ευχετήριες κάρτες, σε ένα λεύκωμα ή σε βαζάκια.

Το παιδί μπορεί να ξεκινήσει να τα ενσωματώνει στη ζωγραφική του, σχεδιάζοντας με μαύρο μαρκαδόρο φιγούρες (νεράιδες ή ξωτικά) και να τις εμπλουτήσει βάζοντας φύλλα για μαλλιά ή φτιάχνοντας ένα πράσινο φουστάνι από ένα μεγάλο φύλλο.

Ένα φύλλο από μόνο του μπορεί να αποτελέσει επίσης, ένας πρωτότυπος καμβάς για παιδική ζωγραφική:

Τα παιδιά μπορούν να βάψουν τα φύλλα με ακρυλικά χρώματα ή να δημιουργήσουν "στάμπες" βάφωντας την πλάτη των φύλλων και πιέζοντας τα σε λευκό χαρτί.

 

Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΥΣΗ & ΜΑΘΗΣΗ Μονοπάτια και εξορμήσεις Ζωγραφική με φύλλα από το δάσος...