ΕΔΡΑ e-learning

Ντορίνα Καλέμη

Ντορίνα Καλέμη

Η Ντορίνα Καλέμη είναι απόφοιτη του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και συνεργάζεται με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ζεφυρίου ως δασκάλα εικαστικών και κατασκευών. 

Πως μπορώ να κάνω το παιδί μου να τρώει λαχανικά και όσπρια;

Η υγεία μας εξαρτάται από τρείς παράγοντες τη γενετική ταυτότητα δηλαδή τα γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς μας (το DNA) το οποίο δεν μπορούμε να το αλλάξουμε ούτε να κάνουμε κάτι, το δεύτερο είναι ο τρόπος ζωής του ανθρώπου που επιλέγουμε να κάνουμε αν θα επιλέξουμε να καπνίσουμε ή να πίνουμε αλκοόλ ή να αθλούμαστε και το περιβάλλον που ζούμε, το τρίτο είναι η διατροφή μας. Αυτά τα οποία μπούμε να τροποποιήσουμε είναι στον τρόπο ζωής και στη διατροφή μας.

Παρακάτω θα δώσω κάποιες καταναλωτικές συμβουλές για να κάνετε τις καλύτερες επιλογές στις αγορές σας αλλά και στο σπίτι:

  1. Δείτε τι λείπει από το σπίτι κάνοντας λίστα με τα απαραίτητά της εβδομάδας
  2. Προγραμματίζουμε τα γεύματα της εβδομάδας μας και ψωνίζουμε ανάλογα
  3. Μην κάνετε τις αγορές τροφίμων πεινασμένοι γιατί είναι σίγουρο ότι είναι πιο εύκολο να παρασυρθείτε και να αγοράσετε τρόφιμα που δε χρειάζεστε
  4. Όταν ψωνίζετε τακτικά σε συγκεκριμένο κατάστημα να έχετε πάντα μαζί σας την κάρτα προσφορών που σας δίνει το κατάστημα
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 14:29

Μεσογειακή Διατροφή

Τρώγοντας υγιεινά προσλαμβάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Η υγιεινή διατροφή βοηθάει τα παιδιά να έχουν σωστή ανάπτυξη και καλή λειτουργία του οργανισμού. Τα παιδιά που έχουν υγιεινές διατροφικές συνήθεις από μικρές ηλικίες, τις υιοθετούν και στην ενήλικη ζωή τους. Δηλαδή, οι διατροφικές συνήθεις διαμορφώνονται στην παιδική ηλικία και επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά στην ενήλική τους ζωή.

Παρακάτω αναφέρουμε Ομάδες Τροφίμων της Μεσογειακής Πυραμίδας που θα πρέπει να περιλαμβάνουμε στη διατροφή μας.

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 19:13

Μήλα

Στόχος Παιχνιδιού:

  • Τα παιδιά διασκεδάζουν και γυμνάζονται ταυτόχρονα
Σελίδα 1 από 5
Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ Ντορίνα Καλέμη